Asumă-ți riscurile

Hey you,

Când a fost ultima oară când ai acceptat să faci ceva doar pentru că te face fericit? Când a fost ultima oară când ai spus „fac asta pentru că îmi place mie, pentru că mă împlinește, nu îmi pasă de cei din jur, vreau să fac ce mă face fericit”? Avem tendința să facem anumite lucruri de dragul celor din jur sau pentru a face pe plac celorlalți, dar în interiorul nostru disprețuim profund acele lucruri. Ne interesează părerea celorlalți sau cum se mai spune în popor „gura lumii”. Vrem să ne adaptăm șabloanelor lor și să fim așa cum ceilalți cred, fără a mai fi loc de a pune puțină personalitate în tot ceea ce realizăm. Adesea ne plafonăm, intrăm în stări de depresie, de supărare, când auzim că cineva ne critică sau nu agrează stilul nostru.

Cum vă spuneam în primul articol, vreau să transmit o idee pe care o port în inimă de mult timp, aceea că trebuie să fim noi așa cum suntem, blonzi sau bruneți, înalți sau scunzi, cu picioare slabe sau dolofane, oricum am fi, trebuie să fim noi, dar varianta noastră fericită, să ne acceptăm și să mulțumim Celui de Sus pentru că ne-a făcut oameni sănătoși, apți să ne împlinim nevoile și plăcerile. Mai presus de toate Dumnezeu a pus în noi, oamenii, și FRUMUSEȚE. Suntem frumoși și speciali fiecare în parte. Suntem noi, UNICI! Nu există copia noastră și nici șabloane în care trebuie să ne încadrăm, nu trebuie să semănăm cu X sau Y.

Cred că e important să abordăm o atitudine de mulțumire, începând să fim mulțumiți de la modul în care arătăm până la ceea ce suntem, ceea ce ne definește ca ființă. Să ne acceptăm pe noi și totodată să îi acceptăm și pe cei din jur, pe cei ce ne înconjoară și sunt diferiți, dar frumoși în felul lor. Am o propunere pentru tine: ce zici să nu mai critici, ci să încurajezi, să nu te mai uiți urât, ci să zâmbești, să nu mai înjosești, ci să ridici, să creezi în jurul tău nu ziduri, ci legături cu cei ce te înconjoară. Hai să ne dorim să schimbăm doar modul de a vedea lucrurile, nu ceea ce suntem, să ne asumăm riscurile, până la urmă, ce se poate întâmpla? Oamenii vorbesc mult și degeaba de multe ori, vorbele lor trec și totodată trec și ei; pentru ce să ne irosim viața încercând să le facem pe plac altora? De ce nu ne asumăm riscurile? Până la urmă viața trece, șansa de a o mai trăi încă o dată nu o vom mai avea; așa că te sfătuiesc: asumă-ți riscurile ori vei pierde această șansă. Fii tu, fericit de ceea ce ești, mulțumit și transmițând frumusețea sufletului tău tuturor!

Cu drag,
un om fericit!

#BEYOU

#BEHAPPY 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s