Când știi că ai luat o decizie bună?

Bună tuturor!

Zi de zi luăm decizii peste decizii, unele mai importante, altele mai puțin importante, însă toate ne afectează în mod pozitiv sau negativ, într-o mai mică sau mai mare măsură. Eu sunt o persoană spontană, nu gândesc prea mult înainte de a acționa ceea ce nu e bine de fiecare dată, însă recunosc faptul că e plăcut să faci lucruri spontane, e plapitant și asta îmi dă o energie aparte. Să vă povestesc cum am făcut –marcelamironblog-. Într-o zi de sâmbătă m-am trezit liniștită și trebuia să fie o zi dedicată învățatului, că doar eram în sesiune. Așadar deschid laptopul și îmi vine o idee strălucită: „A venit timpul, azi îmi fac blog!” Într-adevăr îmi doream de ceva timp asta însă nu am avut curaj să o fac, dar în acea zi de sâmbătă, fără a cere părerea altora, pentru că știam că dacă le voi spune sigur nu voi mai avea curaj, mi-am făcut acest mic blog. Ulterior comentariile și părerile negative au venit rând pe rând, nu m-au ocolit, însă pe de altă parte și gândurile frumoase mi-au dat elan. Acum vine întrebarea: „Marcela, e bine că ai făcut asta, e bună decizia ta?”. M-am frământat căutând un răspuns la întrebarea aceasta și l-am și găsit! Sunt ferm convinsă că decizia cea mai bună pe care o poți lua este decizia ce vine din adevărata ta inimă, nu decizia ce este influențată de alți oameni. Da, cred cu toată puterea mea că inima te cunoaște cel mai bine. Nu regret că am un blog, nu regret nici că uneori am minusuri și nu știu unele lucruri pentru că sunt dispusă să învăț, ceea ce regret cu adevărat este că uneori îmi pasă mult prea mult de păreri nefondate și de răutățile altora.

Cred că în asentimentul meu sunteți și unii dintre voi, poate de multe ori nu ați avut curaj să fiți voi pentru că vă era frică de ce zic ceilalți, de cum se uită ceilalți și acest cuvânt „ceilalți” a devenit pentru unii o barieră. Mai știu și cât este de greu să te lupți cu prejudecățile celor din jur și cât de tare trebuie să fii ca să treci pe lângă ele și să nu te influențeze. Am învățat să fiu eu și să mă accept așa cum sunt, asta de curând, și nu neg că uneori poate îmi vine să las totul baltă și să fiu în „rândul lumii” ca să nu mai primesc priviri și vorbe ciudate, dar stau și mă gândesc, pentru ce? Pentru ce să fiu ca ei și nefercită când pot sp fiu ca mine și cea mai fericită? Dar mai este ceva, mai presus de orice există un Dumnezeu care guvernează și a lăsat niște legi care nu pot fi încălcate, deciziile noastre trebuie să fie în conformitate cu legile celui ce este Stăpân peste pământ, cred în Dumnezeu și cred că ceea ce a lăsat El este sfânt și drept. Cred că trebuie să ne supunem regulilor Lui și că o inimă curată niciodată nu poate să îți dicteze să faci ceva ce nu e moral.

Privește-te cu sinceritate și uită-te în inima ta și vezi ce vrea ea cu adevărat, ascultă-ți inima! În Biblie, în Proverbe 4:23 vedem: „Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții”. Inima este esența și ea este importantă. Hai să ne ghidăm deciziile în funcție de ceea ce simțim, în funcție de inima noastră, în funcție de ceea ce vrem noi și atunci voi spune că decizia pe care o iau este decizia ce mă face pe mine fericit. Când știi că ai luat o decizie bună? Când inima îți este plină de pace și bucurie, când ceea ce faci, te face FERICIT!

#BEYOU

#BEBRAVE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s