TOP 10 filme ce merită văzute

Astăzi vreau să vă prezint 10 din fimele care mi-au plăcut și le consider niște filme bune. Cred că toți căutăm să vedem filmele care sunt cu adevărat bune. Așa că nu vă mai rețin și hai să vedem:

POZIȚIA 10

MAMMA MIA

Ca să începem într-o notă veselă pe ultimul loc vă prezint filmul MAMMA MIA! Este o producție din 2008, comedie romantică îmbinată cu musical. Este prezentată povestea unei viitoare mirese care își caută tatăl adevărat. A fost nominalizat în 2009 la Golden Globes USA ca fiind cel mai bun film de comedie și musical. Două motive pentru care mi-a plăcut acest film:

1. Coloana sonoră este bazată pe cele mai frumoase melodii ale vestitei formații ABBA;

2. Este un film vesel ce te face să zâmbești;

MV5BMTA2MDU0MjM0MzReQTJeQWpwZ15BbWU3MDYwNzgwNzE@._V1_.jpg


POZIȚIA 9

PRIDE AND PREJUDICE

Acest film s-a bucurat de mai multe ecranizări, mie una mi-au plăcut două dintre ele, cea din 1995 și din 2005. Este în primul rând una din cărțile mele preferate și vă recomand înainte de a vedea filmul să citiți cartea. Jane Austin a scris namaipomenit acest roman. Este o poveste de dragoste dintre un burlac bogat și mândru, domnul Darcy, și Elizabeth Bannet, o tânără dintr-o clasă socială mai joasă ca a lui Darcy. Au putut cei doi renunța la mândria și prejudecățile lor? Asta o să vezi tu…

pride-and-prejudice-248505l

MV5BMTA1NDQ3NTcyOTNeQTJeQWpwZ15BbWU3MDA0MzA4MzE@._V1_SY1000_CR0,0,674,1000_AL_


POZIȚIA 8

THE AGE OF ADALINE

Este o dramă îmbinată cu dragoste, o producție din 2015, în care actrița principală, în urma unui accident, nu mai îmbătrânește ceea ce îi dă mari bătăi de cap. Ea ascunde lucrul acesta, doar că atunci când inevitabilul se produce, se îndrăgostește. Ce se întâmplă mai departe o să vezi tu. Blake Lively joacă în rolul principal, ea este una dintre actrițele mult îndrăgite de mine.

MV5BMTAzMTQzMTA2MjheQTJeQWpwZ15BbWU4MDk2MTg2MzUx._V1_SY1000_CR0,0,662,1000_AL_


POZIȚIA 7

THE BLIND SIDE

Povestea tânărului Michael Oher o să te motiveze. Acesta stătea pe stradă, dar a fost luat de o femeie care a avut grijă de el și asta i-a schimbat viața, devenind un campion. Când ai senzația că nu reușești să faci ce îți dorești, îți sugerez să vizionezi acest film.

MV5BMjEzOTE3ODM3OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMzYyODI4Mg@@._V1_SY1000_CR0,0,671,1000_AL_.jpg


POZIȚIA 6

TAKEN

Filmul de acțiune TAKEN/ TEROARE ÎN PARIS la Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films, USA(2010) a fost premiat ca BEST INTERNATIONAL FILM. Un fost agent CIA asistă prin telefon la răpirea fiicei lui, dar reușește să o salveze? Filmul e din 2008, însă în 2012 și 2014 au apărut încă doua continuări. Este un film din care trebuie să învățăm să fim mai preventivi și să avem grijă de siguranța noastră.

MV5BMTM4NzQ0OTYyOF5BMl5BanBnXkFtZTcwMDkyNjQyMg@@._V1_.jpg


POZIȚIA 5

UNBROKEN

Olympian Louis Zamperini, în urma unui accident aviatic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, trăiește însă greutățile prin care trece sunt greu de explicat. Filmul este inspirat din povestea „Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption” de Laura Hillenbrand. Este un film ce înglobează atât acțiunea, drama și sportul într-o manieră realistică. Nu îl ratați!

91ioEBqrTeL._SY445_.jpg


POZIȚIA 4

THE BOOK THIEF

Cartea „Hoțul de cărți” de Markus Zusak este o ficțiune istorică care a fost ecranizată în 2013. Liesel, o tânără trimisă să locuiască cu o familie adoptivă, dă dovadă de un curaj nemaivăzut. Acțiunea se petrece în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acest personaj aduce un suflu nou și ne face să privim acea perioadă într-o manieră cu totul inedită.

MV5BOTE3NzkyMjAyNF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDc5MTE0MDE@._V1_SY1000_CR0,0,668,1000_AL_.jpg


POZIȚIA 3

THE BOY IN THE STRIPED PYJAMAS

„Băiatul în pijamale cu dungi” de John Boyne este, de asemenea, o carte foarte bună unde ne este prezentată poveste lui Bruno, un băiețel al cărui tată primește o slujbă importantă, fiind nevoiți să se mute undeva unde era doar casa lor și alte clădiri ciudate. Acolo el se împrietenește pe ascuns cu un băiețel de vârsta lui. Finalul este unul care te face să plângi în adevăratul sens al cuvântului. Ecranizarea din 2008 m-a emoționat într-un mod deosebit. Vi-l recomand din toată inima.

the-boy-in-the-striped-pyjamas-126009l.jpg


POZIȚIA 2

THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON

Este un film din 2008 în care sunt îmbinate atât drama cu dragostea, cât și fantezia. Un copil se naște bătrân. DA, ai citit bine. Sensul vieții se schimbă: el se naște bătrân și pe parcursul vieții întinerește. Vezi cum și-a parcurs el viața și cum a făcut față provocărilor ce le-a avut.

MV5BNjQ0NTY2ODY2M15BMl5BanBnXkFtZTgwMjE4MzkxMDE@._V1_.jpg


POZIȚIA 1

HACKSAW RIDGE

Fără armă în linia întâi este o dramă istorică, cu acțiune din Primul Război Mondial în care Desmond T. Doss merge în război, însă refuză să omoare datorită convingerilor lui religioase, servind ca medic. Viața îi este pusă în primejdie de multe ori. Dacă ești curios, vezi ce face până la final. Filmul a primit două premii și 4 nominalizări la OSCAR.

MV5BMjQ1NjM3MTUxNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMDc5MTY5OTE@._V1_SY1000_CR0,0,647,1000_AL_.jpg

Nu sunt toate filmele ce îmi plac sau pe care le apreciez. Sunt multe alte filme ce le îndrăgesc, acestea sunt o mică parte.

Nu uitați:

  1. Înainte de a viziona un film citește despre el și dacă este făcut după o carte citește cartea mai întâi.
  2. Nu toate filmele ce primesc premii importante sunt și bune.

P.S.: Pe poziția 1 aș pune și LA VITA E BELLA (1997), este THE BEST!!!!

#BEYOU
#BEHAPPY

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s