Discurs-curs fesvit

Deja am trecut de jumătatea lunii Martie şi ne apropiem cu paşi repezi de Aprilie, apoi Mai. Pentru cei din clasa a XII-a emoțiile apar tot mai mult pentru că se termină ceea ce au numit ei „cea mai frumoasă perioadă din viață – liceul”. Îmi aduc aminte cu drag de ziua de 26 Mai când am avut cursul festiv. Era o zi ploiasă însă plină de emoții. Mă pregătisem să țin un mic discurs în cadrul festivității și știam că este ziua în care realizez că a trecut timpul prea repede și deja mă îndrept cu pași repezi spre momentul când trebuie să plec din orașul natal, să îmi urmez cursul vieții. Minutele au trecut și ne aflam toți în fața unei mulțimi de oameni și eu trebuia să vorbesc. Trebuia să fiu purtătorul de cuvânt a 26 de elevi, așadar, când mi-a urmat rândul la microfon am zis:

Un poet creștin afirmă în una din poeziile sale: „Ce-i viața ta? E o peniță cu care scrii mereu pe-un drum”. Ce-i viața noastră astăzi, aici, absolvenți ai Colegiului Național „Gheorghe Asachi”, mâine probabil învățând sau cel puțin asta plănuind a face 

Generații după generații trec rând pe rând prin mâinile, chiar inimile voastre, dragii noștrii profesori. Noi suntem o simplă generație specială în felul nostru. Suntem recunoscători vouă, stimați profesori, pentru că ne-ați ajutat să creștem armonios. Însă mai presus de orice mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a făcut oameni sănătoși, cu rațiune, ne-a binecuvântat din plin cu tot ce e mai bun, putând să fim prezenți astăzi aici împreună cu cei dragi.

Dragi colegi, vă doresc o viață minuntă, presărată cu bucurii și clipe minunate petrecute alături de cei dragi, dar nu uitați: „trăiți o viață frumoasă aici jos ca dincolo să aveți o veșnicie minuntă.”

Doamna dirigintă, plină de emoție în glas, îmi ridic privirile spre dumneavostră mulțumind. Mulțumind pentru profesionalismul și putererea de care ați dat dovadă.

MULȚUMIM! MULȚUMIM tuturor celor care într-un mod sau altul și-au pus amprenta în viața noastră ajutând în crearea unui om, de fapt a mai multor oameni, în cazul nostru a 27!

 MULȚUMIM!

 

Acesta a fost discursul meu. Poate o să vă inspire și pe voi! De aceea am decis să îl public, pentru fi o sursă de inspirație.

Cursul festiv o să fie, pentru cei ce încă nu au experimentat, un moment plin de emoție în care realizezi că ai crescut și lucrurile devin serioase 

Ce te sfătuiesc este:

  • Multumește lui Dumnezeu pentru că ai ajuns până aici;
  • Fă mult poze. Astea îți rămân peste timp;
  • Pictează-ți toca cu un mesaj ce crezi că te caracterizează;
  • Invită oamenii importanți ție să-ți fie alături;
  • Bucură-te de acel moment;

IMG-20170526-WA0061IMG-20170526-WA0070

P.S.: Toca mea a fost pictată cu textul: „do beautiful things with your beautiful life”, acesta a fost mesajul pe care am vrut să îl transmit și prin discurs, asta am vrut să le rămână întipărit în minte celor ce timp de 4 ani au fost prieteni, colegi, profesori.

IMG-20170526-WA0023

#BEYOU

#BEHAPPY

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s