Cristos a înviat!

1522659185630.jpg

Pentru o parte dintre voi pot începe cu salutul: Cristos a înviat!

Da, Cristos a înviat în urmă cu aproximativ 2000 de ani. Asta noi celebrăm săptămâna aceasta sau cealaltă. Cred că ne-am obișnuit deja, asociem rapid primăvara cu Sărbătoarea Paștelui și iarna cu cea a Crăciunului. Știm că sunt sărbătorile majore ale creștinismului și vrem, nu vrem ne confruntăm direct cu ele. De la aprovizionarea magazinelor cu tot felul de mâncăruri, ornamente specifice, până la zilele libere pe care le primim. Știm că e sărbătoare, știm că ne putem odihni și este momentul poate pentru o vacanță sau este momentul prielnic pentru petrecerea timpului cu cei dragi. Dar știm totuși ce sărbătorim? Mai știm noi, generația tânără, care este esența sărbătorii? Ce sărbătorim de Paște?

Paștele este sărbătoarea care proclamă învierea lui Cristos. PAȘTELE ESTE ESENȚA CREȘTINISMULUI! Paștele este speranța noastră, este jertfa supremă pe care eu și tu am primit-o. Cunoaștem bine că Dumnezeu a trimis singurul Lui Fiu, pe Isus, la noi, în lumea plină de păcat, ca să moară și după 3 zile să învieze și să se înalțe la cer. În urma acestei jertfe noi am primit mântuire și avem privilejul de a moșteni Cerul împreună cu Cristos! Martin Luther spunea: „Dumnezeu a scris promisiunea Învierii nu doar în cărți, ci în fiecare frunză la începutul primăverii”, precum natura reînvie primăvară de primăvară, așa și minunea învierii Domnului nostru trebuie să ne copleșească sufletul. Cred că trebuie să înțelegem că fără de Dumnezeu nimic nu e posibil și că fără El noi nu suntem nimic. Mai presus de atât trebuie să conștientizăm că fără acceptarea mântuirii Lui noi nu putem avea o viață în Rai cu El. Fără a accepta esența sărbătorii de Paște am trăi fără rost.

„Pot să înteleg cum este posibil ca un om să privească pe pământ, și să fie un ateist, însă nu pot să concep cum poate să se uite înăuntrul cerurilor și să spună că nu este niciun Dumnezeu”, acestea sunt vorbele lui Abraham Lincoln. Pe Dumnezeu Îl vedem în tot ce ne înconjoară, El a creat lumea și pe noi. Îl simțim pe El de la răsăritul soarelului până la apus. Îl vedem în frumusețea naturii și în chipurile pline de bucurie ale copiilor. De Paști nu este vorba de obiceiuri și tradiții, este vorba de o atitudine mulțumitoare pe care trebuie să o avem noi, ca și creștini, mulțumind Lui pentru tot ce ne-a dat! Înțelegând esența sărbătorii și fiind conștienți de harul ce l-am primit!

E sărbătoare deci trebuie să ne bucurăm, trebuie să zâmbim și să fim fericiți. Trebuie să ne facem timp să privim în suflet și să vedem partea adâncă a sărbătorii. Să vedem dacă inima noastră este cu totul dată Lui și dacă viața noastră este demnă de privilegiul pe care l-am primit. El a murit și a înviat pentru noi! El ne-a oferit viața în dar, viața veșnică! El este bun și ne primește așa cum suntem, poate slabi și secați de putere. El ne primește și ne dă putere, ne dă biruință! El ne face oameni noi. El ne poate ajuta să ne schimbăm și tot El ne poate da fericirea adevărată. Hai să ne întorcem privirile spre Dumnezeu, spre Cel ce este Mântuitorul nostru. Hai să ne întoarcem privirile spre Cristos!

Ce vă doresc?

Doresc tare mult ca bucuria învierii să copleșească inimile voastre. Să înțelegeți cu adevărat că El a înviat, să trăiți așa cum El ne-a învățat. Inima să vă fie plină de pace și chipul să vă fie brăzdat de fericire. Paște binecuvântat tutror!

#BEHAPPY

#HEISRISEN

#HEISTHEKING

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s