Succesul

Mă gândeam, oare ce să public astăzi și prin minte mi-a trecut cuvântul: SUCCES!

Așa că vreau să te întreb: Tu ai succes?

Căutând în dex am găsit următoreea definiție a succesului: ” Rezultat favorabil, pozitiv (al unei acțiuni); reușită, izbândă. „. Succesul pentru unii poate să fie reușita la intrarea la facultate, alții consideră că au succes când sunt la un loc de muncă foarte bun cu un salariu pe măsură, alții spun că au succes când se văd pe marile ecrane sau când coboară osteniți de pe scena de teatru după ce au terminat piesa cu un lanț nesfârșit de aplauze din partea publicului. Succesul îl poți avea sau nu. Succesul îl poți vedea sau nu! Succesul este rezultatul acțiunilor noastre și îl poți dobândi doar prin muncă. Ca să ai cu adevărat succes trebuie să depui efort, indiferent de felul lui. Îți trebuie dorință + ambiție + muncă și în final la culegerea rezultatelor o să vezi succesul. Ne dorim cu toții să avem succes, să nu eșuăm niciodată, să fim printre primii, să fim lăudați și apreciați. Deseori vin momente când în viața noastră apare nereușita și deodată parcă toate lucrurile merg prost, totul e zadarnic.

Cred că trebuie să vedem succesul în lucrurile mărunte pe care le realizăm. Cred că trebuie să te uiți în viața ta și să vezi câte lucruri minunate ai realizat. Am o idee!!! Ce ar fi să îți notezi?! Ia o foiță și scrie simplu: „Ce am realizat până acum”, crează o listă și ori de câte ori in mintea ta apare dezamăgirea și lucruile eșuează, mai citește acea listă. Nu putem să fim buni în toate domeniile. Dumnezeu ne-a creat diferit, cu înclinații diferite, a pus în noi puterea de a face unele lucrui mai bune, altele nu. Poate nu ai descoperit până acum toate laturile bune ale tale sau toate domeniile în care ești priceput. Pe parcursul întregii vieți ajungem să ne surprindem când realizăm că lucruile s-au dus într-o direcție în care tu credeai că niciodată nu vei excela. În viață urci și cobori, însă este necesar să rămâi pe o linie optimă și în momentele când succesul este din plin, dar și când totul eșuează.

Citiți biografiile oamenilor mari, vedeți cum au reușit să ajungă sus și ce au făcut. Am observat că mulți dintre aceștia în copilărie sau la un anumit moment din viața lor au trecut prin clipe grele, nu totul a fost frumos și ușor. Fără sacrificiu nu poți ajunge sus. Învață de la ei, exemplul lor te poate ajuta pe tine.

E bine să avem dorința de a excela, de a avea succes, însă, toate au o limită. De asemeni, faptul că atunci când poate suntem la un nivel minim nu ne dorim să creștem, e greșit. Trebuie un echilibru în toate, de fapt, eu cred că în toată viața noastră avem nevoie de un echilibru pentru a o trăi frumos.

Deci nu uita:

  1. Obișnuiește-te să îți notezi reușitele;
  2. Privește succesul și în lucrurile mici, nu doar în cele mari;
  3. Nerealizări o să apară mereu, NU DESCURAJA! Keep doing!
  4. Inspiră-te, fă-ți un plan și du-l la final!
  5. Dorește-ți să excelezi, dar nu exagera!
  6. Fă-ți partea și fii fericit!

P.S: Am participat la un seminar al lui Lorand Soares-Szasz și acolo am o auzit o idee genială(https://www.youtube.com/watch?v=S8UTCPbS4l4 ), așa dar, vrei succes? Fă 5 lucruri zilnice care în timp te vor duce sigur la succes!

#BEYOU

#BEHAPPY

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s