Hai să fim mulțumitori!

HEI, HEI, HEI!

Vreau să îți mulțumesc!

Te întrebi de ce?

Vreau să îți mulțumesc că îmi citești articolul!

Mă gândeam la ceva… Ce zici ca săptămâna asta să fie săptămâna mulțumirii? Ce zici ca săptămâna asta să găsim zilnic măcar 5 MOTIVE pentru care să mulțumim în primul rând lui Dumnezeu, apoi celor din jur.

În 1 Tesaloniceni 5:18 găsim scris:
„Mulțumiți lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Cristos Isus, cu privire la voi.” Atitudinea mulțumitoare este cheia pe care o avem oricând la îndemână pentru a ne face fericiți. Găsind mulțumirea în ceea ce avem, viața noastră va deveni vizibil mai fericită. Să fii sinceri cu noi, care a fost ultimul motiv pentru care ai fost trist? Probabil pentru că nu ai găsit locul de parcare pe care ți-l doreai și asta te-a nemulțumit că a trebuit să parchezi mașina mai departe și să mergi mai mult pe jos, sau poate e soare afară și ție îți place ploaia. Găsim milioane de motive pentru a fi nemulțumiți și uneori ne e greu să găsim 5 motive pentru a fi mulțumiți. Abia găsim motive pentru a fi mulțumitori atunci când o ducem bine și problemele parcă ne ocolesc, dar ce facem când nimic nu ne iese și totul parcă stă împotriva noastră? Dumnezeu ne spune prin versetul de mai sus să fim mulțumitori pentru TOATE LUCRURILE. Automat aici se încadrează și cele bune și cele mai puțin bune.

Trebuie să trăim o viață de mulțumire, asta nu doar pentru a ne simți noi bine, ci pentru a-i influența pe cei din jurul nostru, pentru ca mediul în care trăim să fie un mediu plin de pace și bucurie. Odată cu mulțumirea vine și fericirea. Ești mulțumit, fericit, ești și plin de pace. Ca și creștini trebuie să trăim o viață în care mulțumirea să fie ceva obișnuit. Cred că trebuie să ne autoeducăm în direcția aceasta. Cred că pierdem foarte mult căutând să rezolvăm unele lucruri și strofocându-ne să facem ceva, uitând să mulțumim pentru ce avem, pentru ce suntem, pentru TOT. Așadar, eu zic: hai să ne schimbăm perspectiva, hai să luptăm să fim mulțumitori, hai să luptăm să fim fericiți!

Tindem să nu ne mulțumească nimic, suntem triști, nu găsim bucurie în ce avem și cred că avem destule. Cred că atunci când încercăm să ne comparăm trebuie, în cazul acesta, să facem comparație între noi și cei ce o duc mai greu ca noi. Să ne uităm la cei ce o duc mai greu ca noi, dar sunt mai fericiți decât noi. Caută-ți motivația pentru a fi mulțumitor. Privește la oamenii care îți transmit bucurie chiar dacă ar avea toate motivele să să fie triști. Învață de la cei ce sunt puternici și așa vei deveni și tu puternic. Nu te lăsa influențat de lucrurile neînsemnate din lumea asta și concentrează-ți atenția pe lucurile cu adevărat importante. Fii mai atent la sufletul și comportamentul tău decât la cele materiale. Creează-ți priorități în viață și fă-le corect. Pune stop motivelor ce îți vin în minte și te fac nemulțumit și caută să fii altfel, caută să fii diferit, caută să fii fericit, cu ce ai.

Știu, lupta asta cu noi e cea mai grea, poate nu îți va ieși din prima ce ți-ai propus dar, continuă, fii mulțumit! Luptă pentru ce îți dorești, schimbă-te pe tine și rezultatele le vei vedea.

P.S: Fă-ți o listă, ca cea de jos. Completeaz-o zilnic. Încercă să fii creativ și nu repeta motivele! Spor!!!!

multumire

Sunt mulţumitoare pentru:

1. Familia mea;

2. Tine (da, tu care citești);

3. Pacea din țara noastră;

4. Sănătate;

5. Pentru că sunt copil de Dumnezeu;

#BEYOU

#BETHANKFUL

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s