Love lasts forever ♥

IMG_5047

Obosită după lunga așteptare de pe holurile aeroportului mă așez trudită pe scaun. Îmi spun în mintea mea că zborul acesta o să mă odihnesc. Stewardesa trece printre rânduri, verifică să fie totul în regulă și începe micul instructaj pe care îl face la fiecare zbor. Aproape adormită încerc să îmi țin ochii deschiși până decolăm. În câteva minute pilotul anunță că vom decola, simt repede un nod în stomac ceea ce m-a asigurat că am decolat. Îmi las capul pe scaun și încerc să adorm. Dar ce să vezi, doamna ce stătea lângă mine îmi spune: știi ce, dacă vrei te las pe tine în locul meu, nu mă deranjează să stau la mijloc! Tu poate vrei să te mai uiți pe geam. Fără să am o reacție neapărat mă ridic și fac schimb de locuri, privind pe geam. Vedeam cum ne îndepărtam de pământ și norii erau atât de aproape de noi. Doamna de lângă mine îmi spune încet:

– Știi, mie îmi este foarte frică de zbor, vrei să vorbim ceva? Asta mă ajută să îmi ațintesc atenția în altă parte și sunt mai liniștită.

-Sigur, cum vă numiți?

– Mela, încântată! Te văd tânără și frumoasă și îmi aduce aminte de ce mi s-a întâmplat cu două zile înainte să plec.

Curioasă din fire o întreb: ce?

– Când mă întorceam liniștită de la muncă mi-am adus aminte că e ziua vecinei, împlinea 90 de ani. Grăbită îi iau un buchet de flori și îi bat în ușă. De obicei eu îi aduc și corespondența, fiind atât de bătrână nu reușește să verifice zilnic cutia poștală. Când intru o văd plângând cu multe foi în mână. Tabloul acesta m-a sensibilizat foarte tare și am fugit spre ea. Ştiam că acele foi erau cele pe care i le dusesem cu o zi înainte. Obosită de atâta plâns, mă roagă să îi citesc. Scria așa:

„Draga mea, știu că suferi în tăcere și faptul că nu pot să fiu lângă tine mă omoară, aș vrea să îți fiu aproape, însă fac un legământ, niciodată nu o să mai iubesc vreo femeie, ești singura mea iubire!”

Așa scria pe teancul de foi ce le ținea dânsa în brațe. O întreb ce e cu ele, de unde le are și de ce plânge. Printre suspine începe să îmi povestească. În tinerețea ei a iubit un băiat și acel băiat a iubit-o pe ea, însă părinții nu au fost de acord cu dragostea lor. După mari insistențe au cedat și au văzut că nu vor reuși să clădească o relație împeună. Drumurile li s-au despărțit, însă inima le era tot unul la celălalt. El locuia în Veneția, iar ea în Verona. Au trecut ani în care nu au vorbit, dar s-au gândit zilnic unul la celălalt. Astăzi, când ea a împlinit 90 de ani, a primit aceste foi, ce erau scrisori pe care el i le scrisese toată viața și lăsase înainte să moară rugămintea ca la aniversarea ei de 90 de ani să le primească. Asta se întâmpla în luna octombie. Cu 7 luni înainte el s-a stins din viață, dar urmașii s-au ținut de cuvânt și au trimis scrisorile.

Atunci am înțeles de ce lacrimile îi umpleau fața și am rămas copleșită de povestea ce parcă o vezi și mai ușor atunci când mergi și te plimbi pe străzile Veneției și vezi cum un soi de romantism plutește în aer.

– Parcă mi-ați povestit scenariul unui film romantic, chiar nu credeam că acum se mai pot întâmpla astfel de lucruri.

Timpul a trecut și cele doua ore de zbor s-au făcut parcă 20 de minute. Pilotul anunță că vom ateriza. Gândindu-mă la ce am auzit m-am gandit în sinea mea: uneori parcă lucrurile nu sunt drepte și de ce oamenii care se iubesc stau despărțiți și cei ce nu o fac sunt împreună, dar nefericiți?! Cred totuși că toate au un rost și că toate sunt rânduite de cineva care este Suveran! Toate au timpul lor și Dumnezeu știe de ce e așa!

#BEYOU
#LOVESTORY

IMG_3790IMG_3843

Foto credit: Nafets Norim (https://www.facebook.com/nafets14)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s