În viață trebuie să avem: SCOPURI

Astăzi am zis să împărtășesc cu voi ceva ce mă motivează, ce mă face să mă gândesc atent la cum trăiesc și mă face să am o disciplină în tot ce fac, de exemplu, modul în care aleg să îmi petrec ziua, cum îmi împart timpul.

Drept să vă spun, zilele pe care nu le-am început cu Dumnezeu, stând în părtășie cu El au fost zilele în care falimentul a fost văzut în orice făceam. Am experimentat asta pe pielea mea, în zilele când deschid unele platforme online, înainte să îmi îndrept atenția spre Cel ce mi-e Tată bun, am parte de momenete triste și pline de deznădejde. Prezența lui Dumnezeu îmi umple inima de speranță și bucurie și mă face să am o inimă veselă oricând. Zilele acestea citesc o carte care se numește „Viața condusă de scopuri” de Rick Warren unde sunt prezentate 5 mari scopuri. Am învățat că motivul pentru care trăim este faptul că Dumnezeu ne-a creat pe fiecare cu un scop măreț, acela de a ne împrieteni cu El, de a deveni asemeni Lui și în final de a moșteni Cerul împreună cu El. Dumnezeu e minunat, El are planuri mărețe și ne vrea pe toți în Rai cu El. Așadar, te întreb pe tine, care sunt scopurile pe care le ai? Care sunt motivele pentru care trăiești? Scopul vieții mele este acela de a trăi FRUMOS de a împărtăși în jurul meu bucurie. Cred că trebuie să avem o viață morală, cum se mai zice „o viață sănătoasă” atât fizic cât și spiritual. Trebuie să trăim în așa fel încât la final să nu ne fie rușine de viața noastră.

Eu una, trăiesc pentru că Cineva m-a creat și am convingerea deplină că acel Cineva este Dumnezeu! Cred că El are un plan cu mine, că nu am venit la întâmplare în lumea aceasta și cred că NU sunt o greșeală. Cu mult înainte să mă nasc, cred că Dumnezeu a știut exact cine voi fi, când mă voi naște și în ce familie voi trăi. (Apocalipsa 4:11) Zilnic avem alte scopuri mici. De exmplu, azi trebuie:

  • să merg la cumpărături;
  • să fac mâncare;
  • să merg la școală/serviciu;
  • să mă plimb în parc;
  • să văd un episod din serialul preferat.

Aceste scopuri ni le punem zilnic în minte și ne ghidăm în funcție de ele, însă avem noi scopuri mai mari cu privire la viața noastră? Ca și tineri unul din scopuri este acela de a finaliza liceul, facultatea și de a ne face un viitor, a deveni ceva, ne dorim să fim cineva și să trăim bine din punct de vedere material. Dar cu sufletul nostru ce scop avem? Te-ai gândit care este scopul tău cu privire la el? Este esențial să avem scopuri concrete încă de mici ca să putem îmbina frumos atât scopuri pe care le avem cu privire la viața fizică pe care o trăim, cât și scopuri pe care le avem cu privire la suflet, dar mai importat rămâne sufletul pentru că atunci când ai un suflet frumos inevitabil ai și o viață frumoasă!

Gândește-te la sufletul tău, la scopurile pe care le ai și dacă nu ai, crează-ți unele, unele bazate pe Dumnezeu pentru ești creat și susținut de El în orice clipă!

Capturef

#BEYOU
#BEHAPPY

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s