VENEȚIA

Zi de toamnă! Frig! Însă un singur motiv mă face să mă ridic din pat și acela este: SUNT ÎN VACANȚĂ! Astăzi vreau să împărtășesc cu voi experința mea de a mă plimba prin „orașul de pe ape”. Este a doua oară când vin aici, prima dată când am fost eram prea mică să înțeleg multe, avem 5 ani :)) Atunci am reținut că porumbeii sunt așa drăguți că stau la poză cu tine și că peste tot vedeam măști de carnaval.
Azi e ploios, însă în ciuda vremii trebuie să mă pregătesc de plecare. Peste ceva timp, eram deja în mașină. Am mers cu mașina până în Mestre de unde am luat trenul până în Veneția, Santa Lucia. Ne-a costat foarte puțin, 2,50 euro de persoană dus-întors. Forfota și îmbulzeala m-au făcut să îmi dau repede seama că sunt înconjurată de turiști de pretutindeni. Atmosfera este una diferită de locurile unde am mai fost. Când vezi clădirile, gondolele și apa ce te înconjoară simți că ești într-un loc de poveste.
Ajunși acolo am hotăr.t să ne luam bilet pentu 12 ore cu 20 de euro având acces pe toate rutele și putând vizita cât mai mult. Am vizitat mai multe insule de pe această lagună printre care Murno și Burano care sunt pline de culoare și de viață. Murano este recunoscută pentru sticlărie și pentru meșterii ce mânuiesc cu ușurință sticla. Am vizitat un muzeu și unul din maeștrii ne-a arătat cum creează dintr-o bucată fără formă de sticlă un mic obiect ornamental. Oamenii sunt veseli și totul în jurul tău îți inspiră bucurie, clădirile viu colorate, tarabele cu diferite suveniruri și toată apa ce te înconjoară te duc într-o atmosferă de carnaval. Am fost împreună cu sora mea, un verișor și o prietenă. Nefiind o gașcă mare ne-am hotărât repede ce să facem și nu am pierdut timpul deloc.

Un minus pe care l-am observat este mâncarea, deși Italia este țara cu cele mai delicoase specialități culinare, din punctul meu de vedere, aici am fost un pic dezamăgiți, am mâncat pizza și ceea ce ne-a uimit în sens negativ a fost că acea pizza era una congelată și pusă în cuptor.

Veneţia este locul în care poţi simţi o atmosferă fermecătoare de carnaval, un aer plin de romantism şi este locul în care culorile fac diferenţa. Recomand cu toată inima această desitinaţie şi cred cu tărie că este unul din locurile pe care merită să le vezi cel puţin o dată în viaţa.

Totul este o explozie de culori!

Totul îți inspiră entuziasm și fericire.

La vita è bella!

#BEYOU

#BEHAPPY

#TRAVELMOOD

IMG_3695

IMG_3700

IMG_3710

IMG_3725

IMG_3727

IMG_3739

IMG_3763

IMG_3781

IMG_3795

IMG_3800

IMG_3803

IMG_3811

IMG_3816

IMG_3828

Fotograf: NAFETS NORIM(https://www.facebook.com/nafets14)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s