10 principii de viață

Când am primit sugestia să scriu acest articol m-am gândit bine și am realizat că e o temă complexă și că poate nu aș fi în măsură să o abordez. Vă pot prezenta 10 principii de viață pe care ar trebui să le aibă un tânăr, pentru că asta sunt.

  1. Dumnezeu să fie pe primul loc!

Deși nu am o experiență de viață amplă, am învățat din pruncie să-L pun pe Dumnezeu pe primul loc în orice situație. Am văzut cum o zi care începe cu Dumnezeu, studiind cuvântul Lui și rugându-mă, este total diferită de o zi fără El. Am avut de luat anumite decizii importante ce au ținut de viitorul meu și m-am rugat ca El să mă călăuzească. Uitându-mă în spate văd ce binecuvântată am fost pentru că am făcut voia Lui. De fiecare dată, dar de fiecare dată când L-am implicat pe Dumnezeu în viața mea nu am dat greș, am biruit și am fost plină de bucurie și pace în inimă. Dumnezeu e totul pentru mine și dacă din tinerețe știm să Îi acceptăm voia Lui, suntem binecuvântați. Nouă, tinerilor, ni se pare că putem face tot ce vrem, că totul depinde de noi și că viața e în mâna noastră, dar nu, totul este în mâna lui Dumnezeu. Așadar, pune-L pe El pe primul loc în viața ta și vei vedea diferența.

2. Fii om!

Trăim într-o lume plină de răutate și uneori și noi uităm să fim oameni. Poate vă întrebați ce înseamnă asta? Ce înseamnă să fii om? Să fii om înseamnă să ai puterea de a spune „te rog”, „iartă-mă”, „îmi pare rău”, să ai puterea să treci peste greșelile altora, să iubești, respecți și prețuiești pe cei din jur. Să fii om înseamnă să îți pese, să simți cu cel de lângă tine și să fii iubitor. Să răspunzi răului cu bine, chiar dacă e greu și să faci din cel de lângă tine o prioritate. Biblia ne spune în Matei 22: 39: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”

Să fii om mai înseamnă să fii și corect și totodată un exemplu pentru cei din jur.

Esențial: Să fii om înseamnă să oferi ceea ce îți dorești să primești.

3. Trăiește sănătos!

Am observat, cred că e genetic românesc, dacă îi pot spune așa :))). Noi neglijăm sănătatea noastră în loc să prevenim anumite boli, cu trecerea timpului lucrurile complicându-se. În loc să amânăm bătrânețea, de exemplu, noi o facem să vină mai devreme prin neglijarea sănătății și prin stilul de viață greșit. Studiile arată că cei ce fac mișcare zilnic și mănâncă sănătos au o durată de viață mult mai mare decât ceilalți. Lucrurile trebuie făcute corect și din timp. Ca tineri ignorăm starea de sănătate și nu ne îngrijim de aspectele mărunte, însă nu conștientizăm că acestea, pe viitor, vor devenii problemele principale. Vă las jos o sugestie, 5 pași pentru o viață sănătoasă din toate punctele de vedere:

– Fă mișcare zilnic, cât mai multă;

– Ai grijă la alimentație;

– Investește în educația ta, citește mult;

– Mergi în vacanță;

– Stai în prezența oamenilor de unde ai ce învăța;

4. Fii organizat!

Pune-ți în ordine gândurile și acțiunile tale. Programează-ți lucrurile astfel reușind să ai și timp de muncă, și de odihnă. Ia-ți o agendă și notează tot ce ai de făcut și când. Poate ți se pare că tu nu ai multe de făcut și le ții minte, însă având o agendă te organizezi mult mai ușor și bine, iar seara când ajungi acasă și vezi că ai bifat tot ce ți-ai propus să faci, o să-ți crească stima de sine și o să te simți împlinit și fericit.

5. Dăruiește!

„Dar din dar se face RAI!” cuvintele ce îmi răsună în minte de când eram mică, însă mai reale astăzi ca atunci. Am crescut în spiritul acesta, fiind învățată să dau din tot ce am și să nu țin prea mult la lucruri. Ele vin și pleacă, azi sunt la modă, mâine deja sunt uitate. Dăruiește și inima ți se va inunda cu bucuria pe care o vezi din ochii celor ce primesc darul tău. Dăruiește fără să primești ceva în schimb.

6. Fii mulțumitor!

Acest aspect l-am tratat într-un articol anterior, mulțumirea îți aduce multe beneficii. Este cea care te face fericit.

7. Rămâi smerit!

Indiferent de poziția pe care ți-o însuşești, indiferent de ceea ce ești, rămâi smerit și nu te cosidera mai presus de ceilalți. Când ești smerit înțelegi și nevoia celui de lângă tine, ești și mulțumitor, ai și pace pentru că nu intri în conflict cu alții. Toate se leagă. Rămâi smerit și vei vedea diferența.

8. Fii productiv!

Muncește, muncește mult, dar nu uita să îți faci timp și pentru pauză. Nu te da peste cap cu munca, muncește mult, dar nu exagera, muncește să ajungi unde îți dorești, dar nu neglija și celelalte lucruri. Muncește atât cât îți permite sănătatea ta, nu te da peste cap dacă organismul tău nu îți permite. Fii înțelept și creează o armonie între muncă și relaxare, nu omite vreuna, dar nici nu exagera cu vreuna.

9. Iubește!

Iubește la orice vârstă, iubește-L pe Dumnezeu, iubește ce te înconjoară, iubește oamenii, iubește ceea ce faci. Pune dragoste în toate. Orice lucru, oricât de mic, fă-l cu dragoste, arată-ți dragostea, arată celor din jur că îi iubești, așa vei primi ca răspuns tot dragoste. Iubește fără motiv, iubește și atunci când feedback-ul e diferit de cel pe care ți-l dorești, Dai dragoste, primești dragoste. Iubește cu toată inima ta!

Iubește necondiționat și continuu!

10. Fii fericit!

Așa cum ești, acolo unde ești, cu cine ești.

Fii fericit ACUM, AICI și AȘA!

Fii fericit azi și în fiecare zi.

Cele 10 principii cred că sunt cheile unei vieți fericite, unei vieți liniștite, unei vieți pline de succes și armonie.

#BEYOU
#HAPPYLIFE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s